יום שישי, 17 בפברואר 2012

"בחורה לא נמשכת לגבר בגלל מה שהוא, בחורה נמשכת לגבר בגלל איך שהוא גורם לה לחוש!"

  גבר! מי שמבשל
אנחנו הגברים יצורים די פשוטים (יש האומרות "עלובים"), חיים לפי מצבי רוח. מתאימים את ההתנהגות לפי הסביבה. עם החבר'ה מהמילואים צוחקים מבדיחות גסות, בעבודה מתנהגים לפי הנורמות המקובלות, רצים לספר לחברה אחרי "ביצוע טוב".
פעם כועסים על משהו חסר ערך ופעם אחרת שמחים עד לב השמיים מקבלת מחמאה שטותית.
אנחנו אוהבים תרבות...משחק כדורגל בין 2 קבוצות אנגליות, שאיננו יודעים אפילו לבטא נכון את שמן ואין לנו שמץ של מושג איפה ערים אלו ממוקמות  על המפה, משחק כזה הופך להיות לתמצית חיינו למשך שעה וחצי. אבל אם זוגתנו תרצה לנסוע ללונדון לשם תרבות ומעט "שופינג" נתקע בה את עינינו בתימהון ונשאל: "מה, כבר אין הצגות טובות בארץ? ו...ראיתי בחדשות שהביאו לעזריאלי חנויות מלונדון אז למה שלא תלכי לשם?
בשביל חומוס טוב אנו מוכנים לקפוץ לאבו-גוש אבל אנחנו עייפים מידי בשביל לבלות ערב "תרבותי" עם החברים שלה.
כשהיא מבקשת  מאיתנו להחליף גומייה בברז דולף או להחליף נורה, אנו מוצאים כל פעם תרוץ למה אנחנו לא יכולים לעשות את זה עכשיו. בסוף כשנמאס לה היא מזמינה  איש מקצוע. אך, כדי "לקבל" אנחנו יורדים על ארבע, מוכנים לעזור בקניות, בניקיונות ובסידורים השונים.
מטרוסקסואל
נשים אוהבות גברים מבשלים (אבל שגם מנקים אחריהם). אם ברצונך להרשים בפגישה אתה יכול לקחת אותה למסעדה יוקרתית, אבל הרבה יותר מוצלח יהיה לבשל לה ארוחה. אינך חייב להיות שף, קח מתכונים פשוטים להכנה עם מוצרים איכותיים אך מרשימים בהגשתם וארוחתך תצלח.
יש לנו הגברים נטייה לקחת דברים "עד הקצה". לבדוק את יכולותינו בכל תחום. אך בבישול אין זה כך. ההפך, תכונה זו עלולה לגרום לצרות במטבח. אתה חייב לקבל את המתכון כפשוטו, לפחות בפעמים הראשונות, עבוד "לפי הספר", אל תאלתר ואל תמציא מנות חדשות. תן לפריטי המזון לדבר בשם עצמם.
המטבח הוא המקום האידיאלי בו אתה יכול להפגין את כישוריך, ביטחונך העצמי, יכולותיך הרגשיות והכנות לאישה שאתה אוהב.
 די לכיבוש
אנחנו מאמינים כי ניתן להגיע אל לב האישה ולזכות בהערצתה הלב בעזרת הכנת תבשילים ומאכלים יצירתיים ויצריים.
כדי להשיג את מטרתנו אנו צריכים להרכיב תפריט לארוחה שלמה. וכאן אני בא לעזור לך לתכנן כיצד "כובשים את הגבעה"!
רק זכור, שמור על פשטות, היה רגוע ותן למחמאות שלה ולהערצתה לדבר.

"וחוקקת לך חוקים"

חוק מס. 1 : תכנון מוקדם (חשוב כמו המשחק המקדים)
אתה יכול לחלום את חלומותיך, לדמיין את המנות שברצונך להגיש, אך לפני הכול, שב בנחת ורשום מה את מתכונן להכין. כיצד ובאיזה סדר אתה מתכונן להגיש את מנות האוכל ובעיקר חשוב על ערימות הכלים שיש לשטוף בסוף הארוחה.
חוק מס. 2 : הכנות... הכנות... הכנות.
עשה קניות רק לפי רשימה שהכנת, אל תתפתה לקחת מצרכים מהמדפים ואל תמלא את סל הקניות. הצמד לרשימה!  חשוב כמה תעלה לך הארוחה  והתוצאה לא תמיד תצדיק את המחיר.
שטוף, נקה וחתוך את הירקות על פי הוראות המתכון, מקם את נתחי הבשר לפי סדר הכנתם והנח בקערות באופן מסודר ונראה לעין. וכשהיא מגיעה, הזמן אותה למטבח, פתח בקבוק יין ומזוג לה כוסית ותן לה להתבונן בך איך אתה עושה קסמים בסירים ובמחבתות.
זה כבר יעשה את חצי העבודה....  (להסתכל עליך מהצד ולראות כיצד אתה נלחץ כשאינך מוצא פריט כזה או אחר בזמן שבסיר הכול רוחש, גועש וכמעט נשרף, זו חוויה משעשעת למתבונן, אך עבורך זה התפוצצות של עצבים).
חוק מס. 3 : לכלכת – נקה!
השאר אחריך מטבח נקי. כן, גם הכיריים וגם החרסינה על הקירות...זה שהיצירתיות בוערת בך, אין זה אומר שצוות של עוזרות בית יתנפלו אחריך על ההרס שהשארת אחריך במטבח ויצחצחו הכול. עבוד מסודר ונקי. ביד אחת הסכין או הכף וביד השנייה – הסמרטוט.
סיימת חלק אחד בהכנות או בבישול – נקה מיד! אל תחכה לסוף הבישולים, לא פחות מהאוכל הנפלא ירשים אותה הניקיון שתשאיר אחריך.אחרת, אתה רק תסתבך (ואני מתכוון ... עם "הצד השני").
חוק מס. 4: אל תאמין לכל מה שכתוב בספרי הבישול.
ראית בתוכנית בישול מנה מגרה, אכלת במסעדה מנה מעניינת,  העתקת מתכון מספר בישול, אין זה אומר שכעת אתה כבר "שף גדול". רוב השפים הנותנים את המתכונים שלהם לפרסום, צברו הרבה שנות ניסיון וידע ואילו אתה "בשלן חובב" (אולי טוב ואפילו מצוין, אבל עדיין רק בשלן). התחל את קריירת הבישול החובב במתכונים פשוטים להכנה וכך תוכל לצבור ניסיון ולעבור למתכונים מסובכים יותר.
אל תתייאש זה לא בא בבת אחת. האוכל של אימא שלך תמיד טעים יותר בגלל שהיא התאמנה שנים על אבא שלך עד שהאוכל סוף-סוף הצליח לה.
חוק מס. 5 : עבוד עם כלי עבודה נכונים
מכיר את סכין המשור הקטנה עם ידית הפלסטיק? זו לא סכין לעבודה במטבח. היא אולי מתאימה  לחיתוך שקיות ניילון ולפתיחת קרטוניות של שמנת מתוקה.
רכוש סכינים מקצועיות! הן אמנם יקרות אך הופכות את העבודה במטבח למהנה ומרשימה. דמיין את עצמך בעיניה אוחז סכין ארוכה ומרשימה, במקום הסכין הקטנה והעלובה... כך גם לגבי קערות, מחבתות כבדות וסירים. עשה עליה רושם עם "הציוד" שלך!
חוק מס. 6 : רכוש ציוד מתאים
קנה עשרות (קצת הגזמתי) קערות מפלסטיק בגדלים שונים (10 ₪ אחת). מאד נוח לעבודה והכול נשאר נקי יותר.
סירים ומחבתות כבדים עם תחתית עבה. יגרמו לפיזור חום אחיד ולהפחתת תנועות הבחישה המתמדת שהנך נאלץ לעשות מחשש להידבקות המזון לתחתית.
מיקסר איכותי יחזיק שנים מעמד וייתן תוצאות טובות ומהירות. רכוש כיריים גז ותנור אפייה בהתאם למספר הסועדים אותם הנך מתכונן להאכיל במרב המקרים. אל תקנה גדול מידי ובטח לא ציוד קומפקטי שביצועיו יאכזבו אותך ברגע הקריטי.
חוק מס. 7 : "כלים נאים, אישה נאה"
תכננת, בישלת ואפילו ניקית אחריך, וכעת את יצירות האומנות שלך הגש בכלים מרשימים. נשים אוהבות את זה! אל תעז להגיש בצלחות שקיבלת כמתנה לחג.
התכונן ומבעוד מועד קנה בחנויות מתמחות ולאו דווקא היוקרתיות, סט של צלחות מרשימות ותואמות. אל תשכח לקנות גם כוסות יין מתאימות לכל סוגי היין וכמובן אל תחסוך על הסכו"ם. לא לשכוח מפיות. נשים אוהבות מפיות.
אני בטוח שהגשה מרהיבה תרשים ותעלה את מפלס ההתפעלות מכישרון הבישול שלך (חשוב לרגע אילו היית מגיש את האוכל על צלחות חד-פעמי לבן ואת היין בכוסות פלסטיק?!).
חוק מס. 8 : עיצוב השולחן
כפי שכבר בטח הבנת חלק גדול מהארוחה הוא הרושם, רושם, רושם. הוספה של פריטי קישוט ועיטור מינימליסטיים רק יוסיפו להצלחת הארוחה. נרות צבעוניים, סידור פרחים מיוחד, קשירת מפיות מיוחדת, מפת שולחן שונה ועוד...
טריק מנצח הוא פיזור עלי כותרת של וורדים אדומות על המפה וזוג נרות דולקים... השאר יבוא מאליו!
חוק מס. 9 : סדר ההושבה
אם אתה כבר בשלב הזה בחיים בו אתה מבשל למשפחה, עליך לתכנן היטב את סדר ההושבה. לא פחות מהאוכל חשובה האווירה.  בניגוד לכל הכללים אם זאת ארוחה לחברים וותיקים, הפרד בין בני הזוג, הושב את גברים ביחד ואת הנשים ביחד. בארוחה למשפחה מורחבת הושב את חמך בראש השולחן או לפחות מול אביך, זה ישתלם לך...
 חוק מס. 10 : שילוב של יין ואוכל
"יין ישמח לבב אנוש" ויותר מכך, יין טוב ומתאים יגרום להצלחת הארוחה כולה.
אומנות הגשת היין הנכון עם מנה מסוימת או סוג אוכל נהפכה לתורה בעלת חוקים משלה אל תפחד מפספוס  בבחירת היין. אם תקפיד על הכללים הבסיסיים מובטחת לך הצלחה.
חשוב שהיין יהיה מספיק טוב לארוחה, אך שלא יאפיל עליה,  שיהיה בן לוויה מתאים.

לסיכום אסופת החוקים:
צא מהפרקטיות, זה שאתה בזוגיות, לא פוטר אותך מלפרגן לה במעשים ולא רק במילים. מסתבר שזה משתלם לכל הכיוונים.
הבישול הגברי מספק צרכים נוספים על מענה לרעב. הצורך להפגין את היכולות, הרצון לקבלת מחמאות, טיפוח האגו ובעיקר סיפוק צרכיו הכי בסיסיים של הגבר.
להכין ארוחה זה כמו "לעשות סקס" טוב: מתרגשים לפני..., נהנים תוך כדי... והכי חשוב...
לדעת לגמור!!!
השקע מחשבה למי אתה מבשל, מתי וכיצד אתה מגיש את הארוחה וסיים את הארוחה באקורד מנצח

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה